Gyakori kérdések

Mit jelent a HexBug Nano ritkasága?

A HexBug Nano első szériája Magyarországon 5 féle HexBug Nano bogarat tartalmaz. Ezek mindegyike egy 30 db-os dobozban van. A 30 db-os dobozban vannak átlagos, nem átlagos, ritka és nagyon ritka színe, melyeket az alábbi táblázat mutatja. Ezek határozzák meg a bogarak ritkasági fokát. A bogarak különbőzőségét 3 féle dolog különbözteti meg. 1. A bogár külsejének színe, 2. A bogár háta és hasa színe, 3. A bogár mintázata. Például a lila színű bogár van a Newton Gravity szériában és a Newton Orbit szériában is, viszont az egyiknek sárga a hasa és a háta, a másiknak pedig piros, illetve mindkettőnek más a mintázata. Kattints a kis képekre, hogy megtekinthest nagy méretben a HexBug Nano bogarakat.

Széria megnevezése Mennyiség
30 db-ból
Ritkaság
Motion Newton Orbit Newton Gravity Fluoreszkáló
HexBug Nano HexBug Nano HexBug Nano HexBug Nano 10 db átlagos
HexBug Nano HexBug Nano HexBug Nano HexBug Nano 8 db kevésbé átlagos
HexBug Nano HexBug Nano HexBug Nano HexBug Nano 6 db nem átlagos
HexBug Nano HexBug Nano HexBug Nano HexBug Nano 4 db ritka
HexBug Nano HexBug Nano HexBug Nano HexBug Nano 2 db nagyon ritka

Mivel működnek a HexBug termékek?

Jelenleg minden HexBug termék AG13/LR44-es tipusú, 1,5 V-os gombelemmel működik. A HexBug Nano termékek 1 db gombelemmel működnek, a HexBug Bogár, HexBug Hangya, HexBug Rák pedig 2 db gombelemmel működk .Figyelem! A HexBug Kukac is 2 db AG13/LR44-es gombelemmel működik, de a távirányítóba is kell 2 db AG13/LR44-es gombelem. Ezen az oldalon, a jobb oldali sávban talászl linket a HexBug termék elemcseréjére vonatkozóan (képekkel illusztrált leírás).

Minden HexBug termék ugyanolyan érzékelőkkel rendelkezik?

Nem. A Hexbug termékek két nagy csoportra bonthatók. Az egyik csoport aHexBug Nano, melyek érzékelők nélküli mikro méretű bogarak, melyek a HexBug pályán érzik magukat a legjobban és véletlenszerűen mozognak. A másik nagy csoport a HexBugbogarak, melyből jelenleg 4 féle létezik. HexBug Bogár, HexBug Hangya, HexBug Rák és HexBug Kukac. A 4 féle bogár összesen 3 féle érzékelővel van ellátva, melyeket az alábbi táblázat mutatja:

Érzékelő Hang Akadály Fény Távvezérlés
HexBug Bogár IGEN IGEN NEM NEM
HexBug Hangya NEM IGEN (2 db) NEM NEM
HexBug Kukac NEM NEM NEM IGEN
HexBug Lárva NEM IGEN (infra) NEM NEM
HexBug Nano NEM NEM NEM NEM
HexBug Pók NEM NEM NEM IGEN
HexBug Rák IGEN NEM IGEN NEM
HexBug Szkarabeusz NEM NEM NEM NEM

Mit jelent a HexBug hangérzékelő?

A hangérzékelővel ellátott HexBug termékek durva hanghatásokra (pl. taps) reagálnak. A HexBug Rák és HexBug Bogár hangos tapsolásra megtorpannak és visszafordulnak.

Mit jelent a HexBug fényérzékelő?

Jelenleg csak a HexBug Rék van ellátva fényérzékelővel. A HexBug Rák, mint az igazi rákok, szeretnek megbújni a sötétben. Így, amikor a HexBug Rák sötétbe ér, akkor megáll és ott marad.

Mit jelent a HexBug fizikai akadályérzékelő?

A akadályérzékelővel ellátott HexBug termékek ütközés esetén (pl. szekrény vagy fal) megpróbálják kikerülni azt. A HexBug Bogár és HexBug Hangya akadály esetén megtorpan és kanyarodva visszafordul, majd ismét elindul előre, ezzel elkerülve az akadályt.

Mit jelent a HexBug infra akadályérzékelő?

Jelenleg csak a HexBug Lárva van ellátva infra akadályérzékelővel. Ez azt jelenti, hogy a HexBug Lárva már akadály előtt "látja", hogy itányt kell változtatnia, így el tudja kerülni az "ütközést".

Mi az a HexBug pálya és mivel használható?

A HexBug Habitat pálya kizárólag a HexBug Nano termékekkel használható. A pálya állhat egyenes, kanyar, emelkedő spirál elemekből, vamint hatszögletű sejtből és speciális pályaelemekből. A hatszögletű sejt minden oldalán van eg nytható/zárható kapu, amellyel a HexBug Nano termékek haladását lehet szabályozni. A HexBug pálya szettek tartalmaznak speciális kapukat is, melyek csak az egyik irányból engedik át a HexBug Nano bogarakat. A HexBug pályához tartoznak lábak is, arra az esetre, ha van spirál emelkedő, vagy a pálya több szintesre van építve. A HexBug Bogár, HexBug Rák, HexBug Hangya és HexBug Kukac méreténél fogva nem használható ezekkel a kiegészítőkkel.